
- Obecnie brak na stanie
Ekonomiczna i estetyczna
Zależy Ci na zdrowej i smacznej diecie, kiedy brakuje sezonowych warzyw?
Kiełkownica słoikowa tak działa, że już po 5 dniach możesz zajadać pierwszą porcję rzodkiewki, lucerny, brokuła i innych warzyw. Kiełki to ich najbardziej skoncentrowana i najzdrowsza postać.
Kiełkownica słoikowa to bardzo higieniczny sposób na kiełki.
Hodowla w słoiku jest bardzo łatwa i niezwykle wygodna:
W tej kiełkownicy, zwłaszcza jeśli postawimy ją pod kątem, panują najlepsze możliwe warunki do kiełkowania. Parująca woda skrapla się na ściankach i wraca do roślin. Natomiast ażurowa nakrętka przepuszcza akurat tyle powietrza, aby wraz z ciągłą jego wymianą zapobiegać chorobom grzybowym młodych roślinek.
Tutaj nic się nie marnuje! Wyhodowane w naszym słoiku kiełki zjadamy w całości, łącznie z korzonkiem, bo całość jest czysta i gotowa do spożycia już po 5 dniach. Żadnej waty, papieru, ligniny – z nimi bowiem wyrzucamy dolną połowę naszej hodowli, co jest nieekonomiczne i niepotrzebne.
Wygląd słoika jest na tyle estetyczny, że dopasuje się do każdej kuchni, no i nie zajmie za wiele miejsca na parapecie lub w pobliżu okna. Koniec z wielkimi, nieergonomicznymi sposobami hodowli! Płaskimi talerzami zalegającymi na stole, 3 piętrowymi kiełkownicami z których często wykorzystujemy jedno piętro, sitkami itd. Przeszkadza Ci słoik w tym miejscu? Jedną ręką go przestawiasz szybko, łatwo i przyjemnie.
Gotowe kiełki najlepiej przechowywać w temperaturze pokojowej, w tych samych warunkach świetlnych, i nadal przepłukiwać.
Kiełki są gotowe, ale zużyte tylko w połowie? Druga połowa może nadal być hodowana w ten sam sposób, po protu kiełki nadal będą rosły. Odcinając je od powietrza i światła (czyli w lodówce) narażamy je na gnicie. Ponadto zwróć uwagę, że po kolejnych 2 czy 3 dniach po prostu kiełków będzie więcej, będą większe.
Jest to niezwykły, bardzo mądry produkt dla zdrowia – oto sprytny sposób wyhodujemy zdrowe i smaczne kiełki. O ich pozytywnych właściwościach można pisać całe tomy.
Rewelacyjna książka i szklana kiełkownica miseczkowa. Wyhoduj własne energetyki!
Kiełkownica NACZYNIE DO KIEŁKOWANIA
Dzięki kiełkownicy, niezależnie od pory roku, poświęcając zaledwie 3 minuty dziennie, możemy mieć dostęp do pysznych i niezwykle zdrowych, ekologicznych kiełków.
Kiełkownica szklana miska z sitkiem metalowym ze stali nierdzewnej. Idealna do kiełkowania m.in. jarmużu, rzeżuchy, gorczycy, bazylii, rukoli i wielu innych nasion
Ekonomiczna i estetyczna
* Wymagane pola
Ekonomiczna i estetyczna
Komentarze do produktu
Ocena uznania nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twojego raportu nie można wysłać