Książka "Kiełki" + kiełkownica słoikowa

Zestaw w korzystnej cenie

Goeco.bio
Obsługą zamówień sklepu leczeniezywieniem.pl zajmuje się sklep goeco.bio.
Kliknij aby zobaczyć wszystkie produkty.
Zamów

Zestaw zawiera:

OPIS KSIĄŻKI:                                                                                   

Autorki:

  • Jadwiga Kempisty (lekarz pediatra) otrzymała dyplom lekarza ponad pół wieku temu. Zawsze poszukiwała najlepszych metod pomocy pacjentom. Naczelną zasadą stosowaną przez autorkę było traktowanie organizmu całościowo(holizm). Jako pierwsza wprowadziła do Polski pojęcie skiełkowanego zboża, wydając na ten temat książkę w 1997 roku. Od 1994 roku wydała serię książek "Leczenia żywieniem". Od wielu lat propagowałą idee zdrowego odżywiania. Kładła nacisk na odbudowę prawidłowej flory bakteryjnej przewodu pokarmowego  m.in. przy pomocy żywych szczepów bakteryjnych, odpowiednio dobranych do schorzeń.
  • Urszula Chorzępa (specjalista medycyny rodzinnej) zajmuje się leczeniem i prewencją chorób za pomocą właściwego odżywiania i metod medycyny niekonwencjonalnej (ziołolecznictwo, Tradycyjna Medycyna Chińska, homeopatia klasyczna), indywidualnie dobieranych dla potrzeb pacjentów. Jest zwolenniczką holistycznego podejścia do zdrowia , uwzględniającego indywidualność pacjenta, jego tryb życia i środowisko. Uczyła m.in. w Londyńskim Szpitalu  Królewskim i w Szwajcarskim Instytucie Homeopatii. Wykorzystuje i łączy wiedzę z wielu dziedzin medycyny konwencjonalnej i niekonwencjonalnej  w celu doboru najlepszych długofalowych metod pomocy pacjentom w odzyskaniu i utrzymaniu dobrego stanu zdrowia.

Spis treści:

Od autorki .........................................................5

Wstęp ...............................................................7

Historia kiełków ................................................17

Suche i żywe ziarno ..........................................21

Witaminy .........................................................25

Marko- i mikroelementy .....................................33

Błonnik ............................................................39

Inne składniki skiełkowanego ziarna ....................43

Medycyna ziarna ...............................................47

Przekiełkowane ziarno dwunastodniowe ...............67

Jak kiełkować ziarno ..........................................73

Ogólne zasady żywienia .....................................79

Karoteny ..........................................................87

Kalorie czy energia ............................................95

Otyłość ...........................................................105

Naturalne antybiotyki zawarte w żywieniu ............111

Jak jeść skiełkowane ziarno ................................113

  • Ilość stron: 124
  • Wydanie I,2019
  • okładka miękka
  • Wydawnictwo: Hartigrama

Od Autorki:

Wszystkie wiadomości zawarte w tej książce są potwierdzone naukowo. Zawierają najnowsze osiągnięcia medycyny, biologii i fizyki. Starała się jako lekarz wykorzystać je w  leczeniu naturalnym. Dzięki mojej ponad 40-letniej pracy osiągnęłam już wiele, np.udowodniłam,że jajko jest jednym z najlepszych produktów żywieniowych świata,a  masło- jednym z najlepszych tłuszczów świata. Przywróciłam należyte miejsce takim produktom, jak kasza jaglana czy dynia. 

Wiele wiadomości zawartych w tej książce jest jeszcze absolutnie obcych ludziom, którzy kierują naszym żywieniem i leczeniem. Nasi naukowcy nadal stosują margarynę w dietach ukierunkowanych na leczenie przewodu pokarmowego, gdy Stany Zjednoczone wycofały margarynę z produktów spożywczych, a stan Nowy Jork ustawowo zakazał używania jej w żywieniu. Jak Państwo widzicie, książka dla jednych jest zrozumiała, dla drugich może być kontrowersyjna. Gwarantuję jednak wyleczenie wielu chorób.

OPIS KIEŁKOWNICY                                             

Kiełkownica Słoikowa + nasiona na kiełki rzodkiewki gratis

Zależy Ci na zdrowej i smacznej diecie, kiedy brakuje sezonowych warzyw?

Kiełkownica słoikowa tak działa, że już po 5 dniach możesz zajadać pierwszą porcję rzodkiewki, lucerny, brokuła i innych warzyw. Kiełki to ich najbardziej skoncentrowana i najzdrowsza postać.

Kiełkownica słoikowa składa się z:

  • szklanego słoika, którego ścianki są tak wyprofilowane, że można go postawić pod kątem. Umożliwia to hodowlę w optymalnych warunkach wodno- powietrznych dla roślin.
  • metalowej ażurowej nakrętki, dającej możliwość wypłukiwania kiełków bez otwierania kiełkownicy, co jest niezwykle wygodne.

Kiełkownica słoikowa to bardzo higieniczny sposób na kiełki.

Szkło, w przeciwieństwie do plastiku, bez obawy można umyć w zmywarce, i pozbyć się wszelkich drobnoustrojów. Nawet jeśli zapomnimy o kiełkach na dłużej, i pojawi się pleśń, słoikową kiełkownicę uda nam się doczyścić i wysiać nową partię nasion. Z plastikiem nie jest tak łatwo. 

Instrukcja użytkowania kiełkownicy słoikowej

Hodowla w słoiku jest bardzo łatwa i niezwykle wygodna:

  1. wsypujemy nasiona do środka,
  2. zalewamy wodą na kilka godzin (lub całą noc), żeby się namoczyły,
  3. zakręcamy.
  4. Po namoczeniu wylewamy wodę przez nakrętkę.
  5. Ważne jest, aby nasiona przepłukiwać (wlewać wodę przez nakrętkę, następnie wylewać) około 3 razy dziennie. Im więcej razy przepłuczemy, tym mniejsze prawdopodobieństwo pleśni. Nie musimy się obawiać że przepłukiwanie i mieszanie wody uszkodzi mechanicznie kiełki. Właściwie to nawet lepiej dla nich gdy trochę się poruszają (popływają), zmienią miejsce, przewietrzą. Ponadto łatwiej też pękają osłony nasion i szybciej pojawiają się korzonki.

W tej kiełkownicy, zwłaszcza jeśli postawimy ją pod kątem, panują najlepsze możliwe warunki do kiełkowania. Parująca woda skrapla się na ściankach i wraca do roślin. Natomiast ażurowa nakrętka przepuszcza akurat tyle powietrza, aby wraz z ciągłą jego wymianą zapobiegać chorobom grzybowym młodych roślinek.

Kiełkownica szklana ekonomiczna i estetyczna

Tutaj nic się nie marnuje! Wyhodowane w naszym słoiku kiełki zjadamy w całości, łącznie z korzonkiem, bo całość jest czysta i gotowa do spożycia już po 5 dniach. Żadnej waty, papieru, ligniny – z nimi bowiem wyrzucamy dolną połowę naszej hodowli, co jest nieekonomiczne i niepotrzebne.

Wygląd słoika jest na tyle estetyczny, że dopasuje się do każdej kuchni, no i nie zajmie za wiele miejsca na parapecie lub w pobliżu okna. Koniec z wielkimi, nieergonomicznymi sposobami hodowli! Płaskimi talerzami zalegającymi na stole, 3 piętrowymi kiełkownicami z których często wykorzystujemy jedno piętro, sitkami itd. Przeszkadza Ci słoik w tym miejscu? Jedną ręką go przestawiasz szybko, łatwo i przyjemnie.

Gotowe kiełki najlepiej przechowywać w temperaturze pokojowej, w tych samych warunkach świetlnych, i nadal przepłukiwać.

Kiełki są gotowe, ale zużyte tylko w połowie? Druga połowa może nadal być hodowana w ten sam sposób, po protu kiełki nadal będą rosły. Odcinając je od powietrza i światła (czyli w lodówce) narażamy je na gnicie. Ponadto zwróć uwagę, że po kolejnych 2 czy 3 dniach po prostu kiełków będzie więcej, będą większe.

Jest to niezwykły, bardzo mądry produkt dla zdrowia – oto sprytny sposób wyhodujemy zdrowe i smaczne kiełki. O ich pozytywnych właściwościach można pisać całe tomy.

Szczegóły produktu

5907534792119
2020-07-23
Nowy produkt

Komentarze do produktu

Komentarze (0)