Książka "Kiełki" + kiełkownica miseczkowa

Rewelacyjna książka i szklana kiełkownica miseczkowa. Wyhoduj własne energetyki!

Goeco.bio
Obsługą zamówień sklepu leczeniezywieniem.pl zajmuje się sklep goeco.bio.
Kliknij aby zobaczyć wszystkie produkty.
Zamów

Zestaw składa się z:

OPIS KSIĄŻKI:                                                    

Autorki:

  • Jadwiga Kempisty (lekarz pediatra) otrzymała dyplom lekarza ponad pół wieku temu. Zawsze poszukiwała najlepszych metod pomocy pacjentom. Naczelną zasadą stosowaną przez autorkę było traktowanie organizmu całościowo(holizm). Jako pierwsza wprowadziła do Polski pojęcie skiełkowanego zboża, wydając na ten temat książkę w 1997 roku. Od 1994 roku wydała serię książek "Leczenia żywieniem". Od wielu lat propagowałą idee zdrowego odżywiania. Kładła nacisk na odbudowę prawidłowej flory bakteryjnej przewodu pokarmowego  m.in. przy pomocy żywych szczepów bakteryjnych, odpowiednio dobranych do schorzeń.
  • Urszula Chorzępa (specjalista medycyny rodzinnej) zajmuje się leczeniem i prewencją chorób za pomocą właściwego odżywiania i metod medycyny niekonwencjonalnej (ziołolecznictwo, Tradycyjna Medycyna Chińska, homeopatia klasyczna), indywidualnie dobieranych dla potrzeb pacjentów. Jest zwolenniczką holistycznego podejścia do zdrowia , uwzględniającego indywidualność pacjenta, jego tryb życia i środowisko. Uczyła m.in. w Londyńskim Szpitalu  Królewskim i w Szwajcarskim Instytucie Homeopatii. Wykorzystuje i łączy wiedzę z wielu dziedzin medycyny konwencjonalnej i niekonwencjonalnej  w celu doboru najlepszych długofalowych metod pomocy pacjentom w odzyskaniu i utrzymaniu dobrego stanu zdrowia.

Spis treści:

Od autorki .........................................................5

Wstęp ...............................................................7

Historia kiełków ................................................17

Suche i żywe ziarno ..........................................21

Witaminy .........................................................25

Marko- i mikroelementy .....................................33

Błonnik ............................................................39

Inne składniki skiełkowanego ziarna ....................43

Medycyna ziarna ...............................................47

Przekiełkowane ziarno dwunastodniowe ...............67

Jak kiełkować ziarno ..........................................73

Ogólne zasady żywienia .....................................79

Karoteny ..........................................................87

Kalorie czy energia ............................................95

Otyłość ...........................................................105

Naturalne antybiotyki zawarte w żywieniu ............111

Jak jeść skiełkowane ziarno ................................113

  • Ilość stron: 124
  • Wydanie I,2019
  • okładka miękka
  • Wydawnictwo: Hartigrama

Od Autorki:

Wszystkie wiadomości zawarte w tej książce są potwierdzone naukowo. Zawierają najnowsze osiągnięcia medycyny, biologii i fizyki. Starała się jako lekarz wykorzystać je w  leczeniu naturalnym. Dzięki mojej ponad 40-letniej pracy osiągnęłam już wiele, np.udowodniłam,że jajko jest jednym z najlepszych produktów żywieniowych świata,a  masło- jednym z najlepszych tłuszczów świata. Przywróciłam należyte miejsce takim produktom, jak kasza jaglana czy dynia. 

Wiele wiadomości zawartych w tej książce jest jeszcze absolutnie obcych ludziom, którzy kierują naszym żywieniem i leczeniem. Nasi naukowcy nadal stosują margarynę w dietach ukierunkowanych na leczenie przewodu pokarmowego, gdy Stany Zjednoczone wycofały margarynę z produktów spożywczych, a stan Nowy Jork ustawowo zakazał używania jej w żywieniu. Jak Państwo widzicie, książka dla jednych jest zrozumiała, dla drugich może być kontrowersyjna. Gwarantuję jednak wyleczenie wielu chorób.

OPIS KIEŁKOWNICY:                                                       

Kiełkownica szklana miska z sitkiem metalowym

Kiełkownica szklana w postaci miseczki z metalowym sitkiem (stal nierdzewna) to świetna alternatywa talerza z watą lub innych, niewygodnych sposobów hodowli. Jest to odpowiedź na problemy z kiełkowaniem w zamkniętych kiełkownicach (zarówno trzypiętrowych plastikowych jak i słoikowych) niektórych rodzajów nasion. Zwłaszcza tych, które wydzielają podczas procesu kiełkowania charakterystyczną kleistą substancję. Mowa tu o popularnej w Polsce rzeżusze, rukoli oraz gorczycy. Te ziarna należy kiełkować ze swobodnym dostępem do powietrza, i to umożliwia nasza kiełkownica szklana.

Główną przewagą tej kiełkownicy ponad uprawą na wacie/ligninie/bibule jest to, że nie tracimy korzeni, które też mają w sobie substancje odżywcze.

Podstawowe cechy:

  • zapewnia swobodny dostęp powietrza kiełkującym nasionom
  • nadaje się do nasion, które wydzielają klej podczas kiełkowania: rzeżucha, rukola, gorczyca i inne
  • nadaje się do mycia w zmywarce
  • jest kompaktowa, nie zajmuje dużo miejsca
  • umożliwia korzystanie z całych kiełków, z korzeniem włącznie, nic się nie marnuje, nic nie trzeba odcinać.
  • nie marnujesz waty lub innej celulozy – pomyśl o środowisku
  • Jeśli kiełkujesz rzeżuchę, rukolę, bazylię lub gorczycę, nie ma lepszego rozwiązania niż kiełkownica szklana.

Sposób użycia:

  1. Połóż sitko na miseczce, nasyp na nie ziarna;
  2. Spryskaj nasiona wodą. Nie ma potrzeby wcześniejszego namaczania nasion zarówno rzeżuchy, jak gorczycy.
  3. Ustaw kiełkownicę w miejscu ciepłym, nie nad kaloryferem, bo kaloryfer wysusza powietrze. Dla kiełkowania rośliny potrzebują przede wszystkim ciepła i wody, niekoniecznie słońca.
  4. Spryskuj nasiona tyle 3-4 razy dziennie.
  5. Kiedy rośliny wzejdą, można wyciągnąć je delikatnie z sitka, nie tracąc zdrowych korzeni.

Szczegóły produktu

5907534791112
2020-07-23
Nowy produkt

Komentarze do produktu

Komentarze (0)