Nowości

Jak możemy poprawić stan naszej flory bakteryjnej?
0 komentarze
892 odsłony

Bakterie jelitowe kształtują naszą odporność i zmniejszają ryzyko zachorowania na wiele chorób przewlekłych od alergii po nowotwory.
Pożyteczne bakterie zapobiegają namnażaniu się szkodliwych bakterii, grzybów, drożdży i pasożytów.

Jogurty także dla urody
0 komentarze
660 odsłony

Jogurt działa odżywczo, zmniejsza opuchliznę i cienie pod oczami.

Dobroczynne owoce czarnej jagody
0 komentarze
895 odsłony

Owoce czarnej jagody (borówki brusznicy) mają bardzo wiele właściwości leczniczych. Nie da się ich zastąpić borówką amerykańską.

Dlaczego tak ważny jest rozwój prawidłowej flory bakteryjnej u dziecka?
0 komentarze
680 odsłony

W ostatnim dziesięcioleciu przeprowadzono wiele badań nad przewodem pokarmowym i jego florą bakteryjną, odkrywając nowe aspekty ich działania i kształtowania naszego zdrowia już od pierwszych dni życia.

Kiszonki – lepsze niż probiotyki
0 komentarze
1644 odsłony

Kiszonki są dla nas pożyteczne z kilku powodów: po pierwsze, dostarczają nam żywych kultur bakteryjnych, korzystnie wpływających na przewód pokarmowy i wzbogacających naszą własną florę bakteryjną.