- Obecnie brak na stanie
Dlaczego nasze kultury bakterii zamiast gotowego jogurtu?
- Urszula Chorzępa
- Nowości
- 0 polubień
- 3157 odwiedzin
- 0 komentarzy
Wytworzone za pomocą naszych kultur bakteryjnych produkty zawierają dużo więcej żywych, korzystnych bakterii niż jakikolwiek probiotyk. W jogurtach produkowanych przemysłowo ilość bakterii będzie zdecydowanie mniejsza. Jedną z przyczyn jest czas upływający od momentu produkcji do dotarcia do konsumenta. Drugą jest to, że producenci stosują wiele dodatków, często nie wymienionych na opakowaniu, które wpływają niekorzystnie na ilość i żywotność bakterii znajdujących się w takim jogurcie oraz jego walory zdrowotne.
To właśnie ilość i rodzaj bakterii jest najważniejszym czynnikiem decydującym o jakości i wartości świeżego jogurtu dla naszego zdrowia. Nasze jogurty można spożywać od razu po zrobieniu, kiedy mają największe walory zdrowotne.
Polecane przez nas kultury bakteryjne są starannie dobrane pod kątem korzystnego działania na zdrowie. Wybór ten jest wynikiem wielu lat doświadczenia i wiedzy lekarzy zajmujących się zdrowym odżywianiem i jego rolą w zapobieganiu i wspomaganiu leczenia różnych chorób. Uwzględnione zostały również wyniki najnowszych badań naukowych. Wybraliśmy starannie różnorodne kultury bakteryjne, które wspierają się nawzajem w korzystnym działaniu na ludzki organizm.
Potwierdzeniem jakości naszych wyrobów są pozytywne relacje na temat poprawy zdrowia, jakie otrzymujemy od zadowolonych klientów. Nasze produkty nadają się dla wegetarian i wegan, ponieważ można je używać do robienia jogurtów na bazie napojów zbożowych (np. jaglany, ryżowy), z ziaren (migdały, orzechy), napoju kokosowego i innych napojów roślinnych. Jogurty na ich bazie są smaczne, a przede wszystkim zawierają żywe bakterie.
Domowe wytwarzanie jogurtów daje możliwość pełnej kontroli nad jakością, walorami zdrowotnymi i smakowymi jogurtu. Jogurty produkowane przemysłowo zawierają wiele dodatków takich jak: zagęszczacze i cukier. Kiedy sami wybieramy rodzaj mleka do wytwarzania jogurtu i dodatki do niego, możemy w pełni korzystać z ich dobroczynnego wpływu na organizm.
Dodatkowym atutem jest wydajność. Z pierwszego litra jogurtu można wytwarzać wielokrotnie kolejne porcje.
Komentarze (0)