Najczęściej kupowane

Kategorie

Informacja

Recent Articles

Blog Search

Domowe przyrządzanie przetworów powraca do łask, staje się modne. Kisić da się dosłownie wszystko – warzywa (od korzeniowych, poprzez kapustne do liściastych, jak szpinak czy jarmuż), zarówno w całości, jak i w postaci surówek, jak również owoce i grzyby.
Wywiad z Urszulą Chorzępą na temat flory bakteryjnej i zdrowia człowieka w NTV.
W ostatnich latach pojawiło się wiele książek na temat różnych diet i kuracji. Każda z nich ma swoich zażartych zwolenników, twierdzących, że dzięki nim wyleczyli się z różnych dolegliwości, a także przeciwników, którzy uważają, że u nich to się nie sprawdziło. Wprowadziło to sporo zamieszania, ponieważ podawane w nich zalecenia czasem sobie nawzajem przeczą. Wystarczy popatrzeć jak często zmieniała się na przestrzeni lat tak zwana piramida pokar
Wywiad z Urszulą Chorzępą na temat flory bakteryjnej i zdrowia człowieka w NTV.

Jeść lokalnie czy egzotycznie?

Wysłane przez
Czy powinniśmy jeść produkty lokalne czy z całego świata? Wielokrotnie zadawano mi pytanie, czy powinniśmy jeść tylko produkty lokalne, czy też pochodzące z całego świata. Zwolennicy produktów lokalnych powołują się na argument, że jeżeli od pokoleń spożywamy żywność wytwarzaną na miejscu, nasz organizm lepiej ją przyswaja i jest ona dla nas zdrowsza a oprócz tego mamy takie bogactwo roślin, że na pewno są odpowiedniki wszystkich „egzotycznych no
Showing 1 to 5 of 27 (1 Pages)